Teatro: L'obra teatral '2666' rep el premi de la Crítica al millor espectacle




L'obra '2666', basada en la novel·la de Roberto Bolaño i dirigida per Àlex Rigola, ha rebut el premi de la Crítica Teatral al Teatre Romea, després de set anys des de l'última vegada que es va entregar aquest guardó


L'obra 2666, basada en la novel·la de Roberto Bolaño i dirigida per Àlex Rigola, ha rebut el premi de la Crítica Teatral al Teatre Romea, després de set anys des de l'última vegada que es va entregar aquest guardó. El premi a la direcció ha recaigut en Calixto Bieito per Plataforma en aquesta XIV edició.

El guardó, que entreguen els crítics teatrals dels diaris El Periódico de Catalunya, La Vanguardia, El Mundo, El País, Abc, AVUI i El Punt, s'ha entregat en un acte al qual han assistit la majoria de premiats.

Entre les absències, ha destacat la de l'equip de 2666, que està de gira, malgrat haver guanyat el premi al millor espectacle, a la millor dramatúrgia, Pablo Rey, que sí que hi ha assistit, i escenografia, Max Glaenzel i Estel Cristià.

En aquesta ocasió, el millor espectacle musical pels crítics ha estat El dúo de la Africana. Pel que fa als actors, els guardonats han estat Victòria Pagès per Arcàdia, de Tom Stoppard, i en interpretació masculina, Joan Anguera per Primera història d'Esther, de Salvador Espriu, i Sonrisa de elefante.

En altres categories, el millor espectacle internacional ha recaigut a Ritter, Dene, Voss de Thomas Bernhard i el millor text en l'obra Lúcid de Rafael Sprengelburd.

La segona etapa d'aquests premis, que s'entregaran anualment, té per objectiu recuperar la "veu" de la premsa especialitzada en crítica teatral.





http://www.avui.cat/article/cultura_comunicacio/20082/lobra/teatral/rep/premi/la/critica/millor/espectacle.html

Comentarios

Entradas populares